HTML

Szemkamerás kutatások

Szemkamerás kutatásokkal kapcsolatban készítek szakdolgozatot. Ebben a blogban fogom leírni a fejleményeket, minden örömöm és bánatom.

Friss topikok

Szemkamerás tortúra :) pt. I.

2012.03.05. 12:33 Leventa

Érdekességképp - mint erről korábban írtam - megosztanék veletek néhány kedves kis eszközt, mely a szemmozgás követésére szolgált jó néhány évtizeddel ezelőtt. Lássuk az első gyöngyszemet 1908 környékéről!

"Edmund Huey-nek sikerült először igazán működőképes eszközt létrehoznia a szemmozgás követésére. Tulajdonképpen egyfajta kontaktlencsét alakított ki, amelynek a közepén, a pupillánál lyuk volt, a lencséhez pedig egy kis aluminimum pálcát rögzített. A pálca egy kormos papíron rögzítette a szemmozgást. Huey tanulmányozta és mérte a visszatérő szemmozgásokat (a szakkadikus mozgásnak csak egy kis része visszatérés), és kimutatta, hogy egy mondatban néhány szóra nem fixálunk.  " (részlet a készülő szakdolgozatból)

Erről a kedves eszközről sajnos nem sikerült képet találnom, csak egy vázlatot. Mindenesetre kedves gondolat, hogy egy komplett mechanikát helyeznek fel a szemgolyóra, nemde? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bal oldalon az eszköz vázlata, jobb oldalon az eredmények

Folyt. köv.!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etkutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr414290319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása