HTML

Szemkamerás kutatások

Szemkamerás kutatásokkal kapcsolatban készítek szakdolgozatot. Ebben a blogban fogom leírni a fejleményeket, minden örömöm és bánatom.

Friss topikok

Miről is szól ez az egész?

2012.01.31. 12:40 Leventa

Kicsit döcögősen indul ez a blog, de tartozom a nulladik lépéssel, ezt fogom most bepótolni. A szemkamerás kutatások (Eye Tracking - 'szem követés'), lényege, hogy valamilyen kamerával rögzítik azt, hogy egy képen (jellemzően monitoron) mikor és mit néztél. Ezeket a gépezeteket eredetileg pszichiáterek használták skizofrénia és hasonló betegségek diagnosztizálására, de manapság igen elterjedt a piackutatás és a termékfejleszetés területén is.

 

Eye Tracking néhány évvel ezelőtt - nálunk ez NEM így néz ki :)

 

 

 

 

 

 

A fő cél, és erről szól a szakdolgozatom is, hogy megismerjük az emberek figyelmének működését, a vizuális viselkedésüket. Érdekes alkalmazási területe a szemkamerás kutatásoknak a web usability, azaz mondjuk egy honlap fejlesztési terület. A fő kérdés ebben az esetben: "Hogyan kell az oldal megtervezni, a funkciókat és információkat azon elhelyezni, hogy maximális hatékonysággal működjön?"

Ilyesmi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etkutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr464035049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása